Dessa getingar!

Varje år är det samma visa. Jag sitter och pratar med någon på sommaren och säger: ” konstigt att det inte kommit några getingar i år!”. Men då har man glömt att det är vid den här tiden de kommer. Jag är djurvän ut i fingerspetsarna men när det kommer till getingar känner jag en irritation gränsande till hat. På bilden ser ni en geting på min väska. Vad som hände här var att jag inte kunde komma åt min nyckel till dörren för att denna geting spatserade in och ut genom fickan där nyckeln förvarades. I 10 minuter fick jag vänta på att getingen skulle tröttna. Getingen är ett litet dekorativt djur som kan engagera många människor samtidigt. Oftast är det frågan om att slå ihjäl den med en tidning men jag har också varit med om ett tillfälle där vi vara flera som bad en flicka att sluta plåga en geting. En väldigt sällsynt situation. Oftast är det killar som plågar djur och aldrig trodde man att man skulle tycka synd om en geting. Det som hände var att vi var på en bryggfest och middagen led mot sitt slut. Vi som samlats var bekantar eller helt okända för varandra. Tjejen mittemot mig hade ett lättare funktionshinder som var svårupptäckt. Men när hon tömt sitt plastglas på läsk kröp det ner en geting i detta. Hon vände då glaset upp och ner och började skaka runt getingen med en sådan frenesi att vi andra tyckte synd om getingen och bad henne sluta. Men det var inte lätt. Hon var direkt skadeglad och fortsatte att plåga getingen och till sist fick en släkting gripa in och ta bort glaset. Men visst är det fint på ngt sätt att även en geting hade ett värde?

Annonser

One thought on “Dessa getingar!

  1. Sätt fram en burk saft eller annan söt vätska till getingarna, så dras de till detta och man får vara ifred. Fast det är klart, att när man behöver det, har man ju aldrig det till hands!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s