Kulturnatt i Lund

Till helgen är det Kulturnatt i Lund. När jag arbetade på bageri en gång i tiden deltog vi i detta arrangemang. Vi hade spritsat hundratals mjukglassliknande rosa maränger som var strösslade med kulört strössel. Det projektet gick i land. Men vi var granne med en flamencodansare som gjort en scen av garderobsdörrar. Vi stod på Mårtenstorget och det blev rejält mörkt framåt kvällen. Dansaren hade ingen belysning och ramlade på de glappande garderobsdörrarna. Men min arbetsgivare ordnade belysning genom att ställa bilen riktad mot scenen och sätta på helljusen. Så det räddade dansaren uppträdande. Men sen när våra egna bord skulle köras hem efter evenemanget hade chauffören till pickupen inte stängt dörren baktill så när sakerna skulle lastas ur var det TOMT! En oförglömlig kväll. Men varför har jag en bild på Ahlgrens konfektyr? Jo hädanefter har det blivit tradition att under kulturnatten gå dit och köpa en stor påse fylld med Ahlgrens chokladpraliner. De är underbara!

Annonser

One thought on “Kulturnatt i Lund

  1. Ja, goda och dyra! Har borden någonsin upphittats? Har möjligen samma person, som knyckte Bosses och Annas bord (Bosse och Anna finns oftast på Södra Esplanaden på lördagar) försett sig med dessa också !?!?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s