Colosseum – ett förfärligt ställe

Colosseum byggdes 70-80 år efter Kristus och är en amfiteater. På denna plats har det utspelat sig avrättningar, gladiatorspel och djurhetsningar. 87 000 personer har suttit och tittat på när slavar och vilda djur stridit mot varandra. En strid på liv och död. Om man står högt upp i denna byggnaden kan man se ner i det som varit källaren. Där ser man smala gångar och små utrymmen där förmodligen slavar satt och väntade på sitt öde. Man kan man lätt sätta sig in i vilken mardröm de gått igenom när de letts fram till den stora platsen för striden och hört ropen från den blodtörstiga publiken. Förfärligt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s