VAB och teamwork 

Här råder en retrojul. Den lilla duken kostade 4 kronor på Erikshjälpen. Den stora duken med julstjärnor har jag fått av mamma. Fast hon i sin tur kanske hittat den på loppis eller auktion. När jag var yngre var mamma och jag på auktion nästan varje helg under sommaren i Småland. Det var både drygt och spännande. Först skulle man gå på visningen och sen dröjde det ett bra tag innan själva auktionen startade. Men vilket skådespel det var när det var garvade auktionsutropare som rabblade siffror blixtsnabbt och slog klubban i ngt hårt. Sen var det någon yngre förmåga som fick försöka ta sig fram genom folkhavet för att ta betalt. Ibland var det oklart vem som vunnit. Någon annan gång var det någon som glömt ta ner handen. Höjdpunkterna på auktionen var när det var riktigt gamla hem som auktionerades bort och det fanns lådor med gott och blandat som man kunde ropa in. Mamma ropade in några väldigt spännande lådor med fina ramar och spegelljusstakar från sekelskiftet. En annan höjdare var våfflorna. Sen en sak som fascinerade mig var alla dessa bh-ryggar jag såg när jag satt bakom tanter. Det var inte många som hade en slät baksida utan bh:n delade upp hela ryggen i olika delar. Jag försökte komma på en snyggare lösning för var och en. Nu har jag själv en fördelad ryggtavla och jag vet vad problemet är. Det är att det är förbaskat dyrt och tråkigt att handla en BH. Bäst hade det väl varit ifall det fanns en certifierad BHkonsult som kunde komma hem till en så att man slapp ockupera en provhytt i timmar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s