Mästerverk!

Kan man inte imponeras över att man som 90 plus gör ett sådant här mästerverk? Min trötta hjärna orkar inte tänka ut hur det går till att få fram detta mönster. Däremot vet jag att man både följer ett mönster och att man har olika pedaler eller ” trampor” man växlar mellan. På Träffpunkten där jag arbetar är vi några som tränar hjärnan varje dag. Jag håller mig till korsord, frågesport och Mastermind. Andra väljer vävning, dans eller biljard. Gemensamt för oss är tillfredställelsen av att ha använt hjärnan. Säkert precis som efter ett fyspass. Vinsten är stor och även när glömskan är ett faktum kan man lösa avancerade korsord då man inte använder sig av det som hände nyss utan tidigare erfarenheter. Detta gör att man känner sammanhang och värdighet även när man frågar om man betalat kaffet var 10:e minut. Även när det gäller det bör man sträcka på sig. Viljan av att ”göra rätt för sig”.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s