Violas skorpor

Inger Kullgraf kom till mig på kaffekalaset i Söndags. Med sig hade hon en stor påse hemmagjorda skorpor. Violas skorpor heter dessa underbara skorpor. Alla i familjen gillar skorporna som Inger bakat utifrån ett gammalt recept. Mayday Mayday Inger! Nu har vi blivit beroende av skorporna. Hoppas att du snarast vill dela med dig av receptet!

Annonser

One thought on “Violas skorpor

  1. Så roligt, att ni tyckte om skorporna! Mamma Iris bakade alltid de här skorporna. Hunden Linus brukade få en bit, när han hade varit ”duktig”. En dag, när de var slut, fick han en ”köpeskorpa”. Han åt den inte, så mamma fick ställa sig att baka skorpor till honom!
    Recept till Violas skorpor: 6 dl mjölk, 2,5 dl socker, 250 gr smör eller flott 1 ägg 50 gr jäst, 1 tsk salt, 1 kg vetemjöl, (kardemumma),ugn 225 grader (200 grader), färg 175 grader, tork 100 grader
    (30 min, 30min, 4 smala levar), mitt tillägg!
    Nu några ord om arbetsgången: Värm mjölken till ca 37 grader och häll den över den smulade jästen och lös upp den och tillsätt salt, socker och ägget. arbeta in mjöl. så att degen bliver smidig. Jag måste alltid ta mer mjöl och jag knådar alltid för hand. Låt jäsa. Gör fyra smala levar och lägg dem på tvären på plåten. Jäs till dubbel storlek ca 40 min. Grädda i mtten av ugnen i 30 minuter. Jag börjar med 250 och minskar sedan till 200 . Låt svalna. Skär dem sedan i ca 3 cm tjocka bitar och dela dem. Lägg dem på plåtar och rosta dem. 175 grader för att de ska få färg och sedan 100 grader för att torka dem. OBS! Ugnsluckan på glänt hela tiden med grytlappar! Jag brukar känna på alla skorpor, så att de verkligen är torra. Detta tar sin lilla tid, så man får nästan ägna dagen ¨åt detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s