Hotell Lady Hamiltom

Här ligger jag kl. 04.51 i mobilens sken. Vet inte ifall det är att magen arbetar med alla godsaker vi åt hemma hos min syrra igår på kvällen. Eller så är det alla de intryck jag fick av c:a 800 inscannade diabilder som familjen samlades kring. (En eloge till min man som bara slöt ögonen och somnade till vid ett par tillfällen.) Bilderna var blandade och man kastades mellan pappas affärsresor till Ryssland och Jordanien och vår barndom. Men dessa överraskningar höll oss vakna. Det kom också in några sekvenser när pappa varit ute på fiske i främmande land och fått en Hammarhaj på kroken. Det roliga var när pappa ville minnas att det var han som brottades med den uppdragna Hammarhajen. Men min syrra påminde honom om att han aldtig haft långt blont lockigt hår. Pappa höll däremot i spöet medan ”strandraggaren” försökte få loss Hammarhajen. I övrigt var där så många fina bilder på oss barn under 60 och 70 tal. Vi har haft en rik barndom med roliga påhittiga föräldrar. Ibland på gränsen till galna. Som när mamma och pappa semestrade med pappas Vespa. Med resväska därbak och större bag där fram och sen då mamma och pappa så undrar man hur de tänkte. Sen tänker jag att det var ett väldigt fritt och spännande land helt utan regler. Men de regler vi har idag finns väl av en anledning. En annan sak mina föräldrar överlevde var allt festande. Bilderna från maskerader och festande bland hammockar, medaljontapeter, virkade gardiner och invirkade spritflaskor förlädda till pudlar. Den miljön skulle kunna knäcka den bäste. Men vi överlevde festandet hos våra föräldrarnas vänner i Kalmar. För mestadels levde vi mest på landet i Småland bland Såpnejlikor, Gulmåra Prästkragar och Lupiner. Med hundar , katter, fiske, och fantastiska föräldrar som alltid varit nyfikna och positiva. Det var många bilder vi gick igenom och även från utlandsresor. Det är roligt med det selektiva minnet från dessa och jag tänker på vad Måns kommer att minnas framöver. Men en sak jag nästan är säker på kommer att följa med som ett minne är skoputsmaskinen från Lady Hamilton. Han putsade skorna 3-4 ggr om dagen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s