Annat som gör mig glad

Nu verkar det tyvärr som att jag blivit sjuk men här kommer fler glädjeämnen. Två jättefina kort från Birgitta Brunett och min svägerska. Sen fina sms från Mamma o Pappa och Inger Kullgraf bla. Inger berättade att hon gjort en Ambrosiatårta och när det inte fanns kanderade apelsiner i affären tog Inger saken i egna händer o gjorde dessa själv. Säkert mycket godare! Eller hur Inger? Sen hade hon hittat korinter också men i Danmark. Korinter är ju supergott i mördegskakor. Mums!

Annonser

One thought on “Annat som gör mig glad

  1. Det var inte alls svårt att sylta apelsinskalen själv. Jag tog en apelsin och skalade den försiktigt med kniv och kokade skalen med några matskedar socker och lite vatten i tio minuter. Apelsinsaften använde jag till glasyren. Det blev allra bäst dag två och även dag tre. Då hade glasyren satt sig och apelsinskalen blev perfekta. Sockerlagen från koket skulle hällas ut enligt receptet, men jag ökade på den med saften från en och en halv apelsin och dränkte in några gamla brödskivor och och hällde över en äggstanning på två ägg och en dl gräddmjölk och så in i ugnen tills allt hade stannat.Det blev en väldigt god brödpudding med lite grädde till. Jag kommer aldrig mer att köpa syltade apelsinskal. Jag blev väldigt glad över att htta korinter. Några påsar kan lätt göra sällskap med mig till Lund. I denna affär fanns också stora förpackningar med blå vallmofrön. En nu för tiden, tycks det som, svåruppsprungen artikel. Man kan också köpa pottaska, som jag aldrig har sett i en svensk affär.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s