Hej o hå!

Tänk vad en bra bakbok kan få det till att bli lätt att baka. Jag kan verkligen rekommendera ”Lindas matbröd”. Idag gjorde jag fröbullar med bakpuver. De blev bullaktiga men det är ju egentligen scones fullproppade med linfrön, sesamfrön, solrosfrön och annat nyttigt. Patrik tog en skiva Salami på sin fröbulle och det var jättegott sa han. Så nu har vi också hittat ett bra recept till hamburgare. Gott med lite tuggmotstånd tycker jag som fyller min burgare med rödlök, Haloumi o avokado.

Grundrecept;

1 msk bakpulver, 1 tsk salt, 1 dl havregryn, 1/2 dl linfrön, 1/2 dl sesamfrön, 1/2 dl solrosfrön, 2 msk chiafrön, 6 dl vetemjöl, 100 gr rumsvarmt smör och 3 dl filmjölk.

Blanda ihop och gör en rulle som delas i tolv bitar. Rulla bullar som du plattar till. Sen in mitt i ugnen på 250 grader i vanlig ugn. Färdiga på 13-15 minuter. Låt svalna innan du sätter tänderna i bullarna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s