Snön är tillbaka

Så kom snön igen. Inte så välkommen men det blir fint på bild. Här är vyer från S:t Larsparken och den till synes oändliga vägen fram till det s.k Klockhuset. Det har fungerat som hospitalkyrka tidigare och fortfarande finns bänkarna kvar. Numera är byggnaden en skola som heter S:t Thomas. En katolsk skola med möjlighet till förbön innan lektionen. Vi tittade lite på den skolan till Måns innan valet föll på Freinet. Inte för att vi är katoliker eller vidare religiösa för det behövde man inte vara. Det vi tittade på i valet av skola var mer trivseln bland lärarna och eleverna. Hur många barn det var i klassen. Hur man jobbade med olikheter o mobbning. Sen skolmaten. Nu har vi äntligen hittat rätt och Freinetskolan drivs av en eldsjäl som heter Eija dvs en kvinna och som är högst närvarande i alla delar av skolan. Sen placeringen i den vackra parken kunde inte blivit bättre.

Annonser

One thought on “Snön är tillbaka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s